top of page

          Toraderkurs

Toraderkurs på lørdag fra 11.00-14.00 under årets festival 

Nybegynner v/ Lars Raaen.

Viderekomne v/ Øystein Nicolaisen.

GC-dur.

 

Bli med da vel!

Påmelding på SMS til Marianne Hjelmen;

400 64 263

innen 17.mai 2023.

Skurdalsdansen 2023- vellykket igjen!

Skurdalsdansen 2023 ble avholdt på Lia Fjellhotell i Geilo første helgen i februar med godt oppmøte. De fleste rommene på hotellet fyltes fredag ettermiddag opp av glade gammeldans-entusiaster, både musikere og tilhørere, som gledet seg til en helg fylt med samvær og glade toner fra både trekkspill, torader, gitar, bass, keyboard, ukulele, trommer og fele. Ja, til og med vaskebrett er representert på dette treffet. Hit kommer grupper fra både Øst- og Vestlandet, kanskje noen med bakgrunn fra flere av Norges deler også uten at skribenten vet dette med sikkerhet. Vi var også heldige og fikk besøk av dansemusikk-gruppa Øyen ’z Duo fra Melsomvik i Vestfold, som sørget for at vi også fikk danset litt swing innimellom alle reinlendere og polkaer.

Fredag er den store innrykksdagen på Lia og beskrives best med lyden av «Hei», «takk for sist» og «detta blir moro!», mens det bæres inn bager, kofferter og instrumenter til den store gullmedaljen, ut og hente og inn igjen, ut og inn. Noen fikk rom med flott utsikt over dalen, mens andre hadde utsikt rett i en diger snøskavl som gjorde at vinduene ikke kunne åpnes mer enn 5 cm! Men hva gjør vel det- når hensikten er å treffe igjen gode venner og bekjentskaper man ikke har sett på lenge, få på seg spellet og ha det artig i lag – den utsikten er minst like god J .

Da det nærmet seg klokken 18 var de fleste klare for middag i fjellstuens koselige spisesal. Lia Fjellhotell er beryktet for sine gode buffeer av mat, både til frokost, lunsj og middag – så måltidene her er noe vi alle koser oss skikkelig med. All ære til kokkene på dette kjøkkenet, som tilbereder all den gode maten, fyller på helt til siste gjest har gått og møter oss med et smil.

Etter middagen startet dansen nede i hotellets peisestue og i baren der stod det klar en hyggelig ung mann ved navn Ola som vi gleder oss til å treffe igjen, han har alltid et stort smil og gode samtaler å by på mens han disker opp med både brus og drinker.

Det var også i år en rekke gode orkestre som spilte opp til dans: B-Jørn`s, Læruma & Trygve , Andersen & Co, Bjørn Brunstrøm m/venner , 2+2, Herfra og Derfra, Boltitten, "4 er nok" og Hauge & Hagen.

Kjell Arild Tangen, også kalt Påsan, stilte også i år opp som gitarist i flere av gruppene både fredag og lørdag – for det passer ikke alltid for hele besetningen i en gruppe og komme – så hva skulle vi vel gjort uten sånne som han! Vi er heldige som har noen velvillige og dyktige musikereJ

I 02.30-tiden kunne lydmannen og bassist Tore Holth skru av anlegget og endelig få seg ei durabelig pause han og; han er en av våre uerstattelige som stiller opp med lyd og bass-komp der det behøves, om han stupte i seng eller om han tok med seg Påsan og spilte «i buskene» resten av natta skal ikke sies for sikkert, men mange holdt det gående i mange timer til, som seg hør og bør når vi er på treff J Og de som fikk lagt seg i rimelig tid, fikk også til en skitur eller en tur på beina ute i det flotte været både før og etter lunsj på lørdag. Man skal jammen stå på for å få med seg alt på treff!

På lørdag ettermiddag var det konsert i peisestua der Roar Hensvold og Anne Grete Lærum, med Trygve Grønstad på bass og Kjell Arild Tangen på gitar åpnet det hele med valsen Hilsen til Lia av Sverre Gaptjern, en stødig komponist og trekkspiller i gruppa Kremmern’s Venner. Deretter fulgte det på flere orkestre som opptrådte med både humor og glade toner for oss alle. Folk koste seg, kjøpte lodd og fikk seg en halvliter eller tre i baren under den tradisjonelle «Happy Hour»-timen.

Tiden mellom konsert og middag ble benyttet flittig til buskspill på rommene og i de kriker og kroker man kan finne på hotellet- veldig trivelige timer der man kan vandre rundt å treffe masse flotte mennesker, spille låter man trodde man hadde glemt sammen med kjente og ukjente, synge og danse der det måtte være plass og kort sagt bare kose seg J

Lørdag kveld var det igjen tid for å samles til dans i peisestua, hvor mange av de samme orkestrene fra fredag stilte opp igjen – i tillegg til «Øyen`z Duo» med dansemusikk og ei gruppe laget for anledningen «Maiken & Gammel`n». Og gammel’n, det er faktisk han som i sin tid startet dette treffet i Skurdalen da han var formann i Bygdemusikkens Venner, nemlig Jørn Hansen. Jammen flott at han gjorde det!

Etter at baren stengte på lørdagsnatta var det ikke like mye toner å høre rundt om i gangene som på fredag, men noen var det og det er veldig hyggelig å sovne til- det er liksom en del av sjarmen med å være på treff i dette miljøet J. Nok et treff er vel gjennomført og vi gleder oss allerede til sommerens treff på Skinnesmoen i Krødsherad der Bygdemusikkens Venner skal feire 40 år som arrangements-forening helgen 8-11 juni 2023.Comments


bottom of page